پمپ ترمز مهمترین مولفه مدار هیدرولیک ترمز یک خودرو است، زیرا نیروی که بر روی پدال وارد میشود را به فشاری که باعث توقف چرخهای جلو و عقب میشود، تبدیل میکند. سیستمهای ترمز برای کاهش سرعت خودرو و متوقف کردن آن در آستانههای خاص از نظر مکان و زمان طراحی شدهاند.
پمپ ترمز مهمترین مولفه مدار هیدرولیک ترمز یک خودرو است، زیرا نیروی که بر روی پدال وارد میشود را به فشاری که باعث توقف چرخهای جلو و عقب میشود، تبدیل میکند. سیستمهای ترمز برای کاهش سرعت خودرو و متوقف کردن آن در آستانههای خاص از نظر مکان و زمان طراحی شدهاند، امروزه اکثر اتومبیلهای سواری موجود در جاده دارای سیستم ترمز هیدرولیکی هستند که از پمپهای ترمز، سیلندرهای ترمز و اصلاح کنندههای ترمز تشکیل شده است. در سادهترین شکل، یک سیستم پمپ ترمز شامل دستگاه درگیری ترمز، یا همان پدال، یک پمپ پیستونی (سیلندر اصلی) و مخزن روغن ترمز تغذیه میشود. مخزن روغن ترمز از طریق شبکهای از لولههای سفت و سخت و شیلنگهای انعطاف پذیر به مجموعههای دیگر این سیستم متصل میشود.
پمپ ترمز علاوه بر اینکه یک وسیله ایمنی ضروری برای خودرو میباشد، باید کاملاً قابل اعتماد باشد و با توجه به نقش اصلی آن در ایمنی خودرو، این دستگاه باید از بالاترین استانداردهای قابلیت اطمینان و کیفیت برخوردار باشد و بتواند در برابر فشارهای مکانیکی بسیار زیاد مقاومت کند. چرا که خرابی یا ناکارآمدی این سیستم میتواند عواقب غیر قابل جبرانی را برای خودرو و سرنشینان آن به بار بیاورد. به همین منظور شرکتهای خودرو سازی نسبت نوع و کیفیت ساخت این دستگاه حساسیت زیادی نشان میدهند.
خرابی پمپ ترمز و یا نقص در این دستگاه به راحتی قابل تشخیص است به صورتی که در هنگام ترمز و کاهش سرعت خودرو باید پدال را بیشتر فشار داد و در متوقف شدن ماشین در زمان طولانیتری صورت میگیرد و در بعضی مواقع حتی اگر فشار وارد شده به پدال در حالت حداکثر هم باشد باز خودرو به طور کامل متوقف نمیشود. این حالت نشان از نقص در سیستم هیدرولیکی و پمپ ترمز است که چشم پوشی از آن بسیار خطرناک است. عمده نقصهایی که در این دستگاه رخ میدهد به دلیل خرابی واشرهای لاستیکی داخل پمپ ایجاد شده و باید فوراً تعویض شود.